SaHaBaT

8/03/2010

DaGiNG BaBi BuRGeR KiNG

Assalamualaikum w.b.t.

Bertemu kembali kita dalam blog yang agak berinformasi ini. Kali ini kita share info ttg sebuah berita yang dapat dari luar negara. Mungkin kisah ni tak berlaku di malaysia, harap-harap begitulah. Rupanya Burger King ni ada jual burger daging khindzir or babi rupanya. Harap-harap kat malaysia xder la, sebab boleh tertukar.

Burger ni adalah burger yang expired yang telah dibuang di tempat pembuangan sampah, semuanya dah dibakar agaknya berdasarkan keadaan daging burger yang hitam je atau mungkin daging ni dah kering.

Tengoklah himpunan burger daging yang terbuang ni. Ni semua daging babi klu korang nak tahu. Harap-harap kat malaysia x berlaku semua ini.


IsLaM ThE WaY oF LiFe...

3 ulasan:

Mama Nuriel berkata...

hmmm...belum pernah lagi makan burger king....tapi harap2 di malaysia mmg total yang halal...

Tanpa Nama berkata...

bege king kt malaysia pn x pnh dpt pengesahan halal. knp org kita suka mkn jga?

fadhlulridhuan berkata...

di Singapore n Thailand, McD & Subway pn ade babi, bukan Burger King je.kalo kt eropah or US, ape tah lagi.xde benda yg pelik pun, sbb dorg bukan negara Islam.N juz nk kongsi, kalo kt France, restoran2 berebut dptkan sijil halal sbb lebih ramai org akan masuk, tp sedih kat m'sia sebaliknya, org xkisah, lg western, lg org masuk.huhu.