SaHaBaT

8/08/2011

SYiLinG MaLaYSia LoGo IsRaeL

Assalamualaikum w.b.t, salam sejahtera dan salam 1Dunia kepada kalian semua yang sudi berkunjung ke teratak PaRaDoX oF eLaKSaMaNa ini. Maaflah kerna elaksaman sudah lama tidak mengupload informasi di laman ini. Syukur ke hadrat Ilahi kerna masih diberikan peluang untuk mengupload sebarang informasi yang insyallah bermanfaat dan semoga kalian semua dapat kongsikan bersama rakan-rakan yang lain. Mungkin ianya sedikit berbaur politik dalam beberapa informasi, tetapi politik/ kebenaran/ kebatilan dan agama memang tak boleh dipisahkan. Politik adalah salah satu sistem yang ada di dalam islam dan ianya benar jika dituruti secara syariah, yang menjadikan politik kotor ialah tangan-tangan manusia yang dihasut syaitan. Justeru, cuba-cubalah untuk memahami politik, perjalanannya dan berusaha memBERSIHkan politik dari anasir-anasir bukan islam terutama anasir Yahudi-Zionis dan Barat yg sesat.

Pada kali ini kita akan berbicara mengenai kisah yang mungkin disengajakan. Mungkin ramai pembaca yang sudah mengetahui tentang berita kemunculan matawang syiling baru Malaysia yang diumumkan di laman sesawang rasmi Bank Negara Malaysia baru-baru ini. (klik link untuk kenyataan dari BNM berkenaan pengeluaran syiling baru ini). Pembaharuan yang jelas boleh diperhatikan, Bank Negara Malaysia akan mengeluarkan duit syiling berwarna kuning keemasan dengan nilai RM 0.50 dan RM 0.20 di samping duit syiling bernilai RM0.10 dan RM0.05 berwarna perak dengan cetakan corak yang baru.

Namun begitu, satu perkara yang agak mengejutkan apabila dilihat jelas terdapat cetakan corak "Star of David" atau bintang berbucu enam yang kini dikaitkan dengan negara haram laknatullah Yahudi Zionis yang turut menyerupai bendera Israel pada duit syiling baru bernilai RM0.10. Rujuk gambar di bawah ini.

Persoalannya, adakah "Star of David" sengaja dicetak pada duit syiling terbaru ini atau ia skadar suatu kebetulan? Apa perlunya lambang bintang enam ini diguna untuk menggantikan lambang bulan dan bintang pada syiling lama?

Jika dilihat, lambang bulan dan bintang pada duit syiling sebelum ini menggambarkan Islam sebagai agama rasmi Malaysia. Jika "Star of David" pula digunakan, adakah ia menggambarkan sokongan secara tersirat Malaysia kepada negara Yahudi Israel dan agenda Freemason?


Jelas sekali, inilah hasil nasihat Yahudi APCO yang dibayar RM77 juta setahun oleh kerajaan sebagai penasihat pentadbiran kerajaan Rosmah Mansor.

p/s : Sudah elok2 pakai lambang bulan bintang di syiling tu, kenapa gatal tangan nak tukar jadi bintang bucu enam pulak? Sendiri mau ingat la.

Sumber :
http://milosuam.blogspot.com/2011/08/panas-bendera-israel-dalam-syiling-baru.html
http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=8&pg=69&ac=2299&lang=bm

IsLaM ThE WaY oF LiFe...

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih atas informasi menarik